Начин на приготвяне
Разтопете маста в тиган на котлона и добавете двата вида брашно.
Бъркайте, докато сместа стане на трохи и добавете маджуна.
Добавете малко топла вода и разбъркайте с натрошените орехи.
Снемете от котлона и оформете на руло. Поднесете сладкиша маджун, нарязан на парчета.
Коментари
В оригинал това е маджун-халва и се прави само с брашно, мас/олио и динен маджун (или друг петмез). Това е бил „сладкишът“ на отрудените бедни хора преди и по време на войните.
Поради наличието на голямо разнообразие от мазнини, отдавна не е нужно да използваме свинска мас. Идеални нейни здравословни заместители в случая са обезмирисеното био кокосово масло и пречистеното краве масло (гхи).
Е, Кали, не е нужна чак пък специализирана техника... Да речем, че след като си наясно как се прави, ти е нужно доста пространство (най-добре е да живееш в къща с двор), много зрели дини, свободно време и помощници, които нямат нищо против да се поизцапат. ツ