Кафен сладкиш

Кафен сладкиш
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Разкошен сладкиш с кафе, коняк и шоколад, който очарова с вкуса си"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • пудра захар - 250 г
  • смляно кафе - 50 г
  • яйца - 6 бр.
  • смлени орехови ядки - 100 г
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 10 г
  • коняк - 8 с.л. + 2 к.ч. вода
  • бял шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресятото брашното го смесете с кафето и бакпулвера.

Разбийте разтопеното масло с пудрата захар на крем. Добавете един по един жълтъците и разбийте хубаво, а белтъците отделно разбийте на сняг.

Към тази смес добавете на порции сместа с брашното, орехите и белтъците - бърка се леко с шпатула.

Прехвърлете сместа в тава, застлана с хартия за печене и изпечете за около половин час в загряна на 170 градуса фурна. Готовността на сладкиша може да проверите с дървена клечка.

След като изстине в тавата, прехвърлете сладкиша в подходящ поднос.

Сиропирайте го с коняка с водата, а след като поеме сиропа, поръсете с настъргания бял шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: