Начин на приготвяне
Пресейте двата вида брашна и ги смесете в голяма тава.Сипете солта, какаото и разбъркайте добре.
В малка купичка сипете маята, захарта и 50 мл вода.Разбъркайте и оставете на топло да шупне.Направете кладенче в брашното и изсипете маята.
С помощта на топлата вода замесете меко и гладко тесто. Поставете го в набрашнена купа и оставете на топло да втасва, докато удвои обема си.
Смесете в купичка сусама, лененото семе и слънчогледа.
Извадете вече втасалото тесто и отново в плитката тава го омесете с тях, като ги изсипете постепенно и месите, докато се разпределят равномерно в тестото. Оставете малко семена.
Намажете стените на правоъгълна и тясна форма с олио и поръсете с малко брашно навсякъде. Сложете внимателно тестото. Отгоре изсипете останалите семена заедно с маковото семе. Оставете да почине 10 мин.
Печете до готовност в гореща фурна на 220 градуса, като поставите малък съд с вода вътре. След първите 15 мин. намалете фурната на 180 градуса и покрийте хляба с фолио, за да не изгорят семките.
Проверете дали хлябът е напълно готов с дървена клечка.
Оставете да се охлади във формата. След това го извадете и нарежете на филии.