Чили дог питка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Чили дог питка
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Супер парти предложение с гарантиран резултат"

Необходими Продукти

  • наденица - 12 бр. луканкова, за хот - дог
  • бутертесто - 500 г
  • за плънката
  • кайма - 250 г
  • стар лук - 1 глава
  • доматен сок - 0.5 ч.ч.
  • кетчуп - 0.5 ч.ч.
  • чили на прах - 1 ч.л.
  • черен пипер - 0.5 ч.л.
  • кимион - 0.5 ч.л.
  • захар - 0.5 ч.л.
  • топено сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • пресен лук - пера за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 180 градуса. Нарежете всяко парче наденица на три. Върху леко набрашнен плот поставете листа бутер тесто и разточете с точилка веднъж по хоризонтал и веднъж по диагонал. Нарежете на малки триъгълни парчета и увийте нарязаните наденички като кифлички, но не затворени в краищата.

Подредете малките хот-дог кифлички в тава 20 см в диаметър в два поредни кръга около стената на тавата, оставяйки дупка в средата на тавата.

Печете за 15-20 минути, докато тестото се надуе, и опече до златисто.

През това време си направете чили соса с кайма. В тиган запържете ситно нарязаният лук до прозрачен цвят. Добавете каймата и запържете до готовност, докато се раздроби на трохи.

Добавете доматения сок, кетчупа, захарта, кимиона, черния пипер, чилито и топеното сирене, разбъркайте, докато се смесят добре с каймата и оставете да покъкри за 10 минути. Сиренето трябва да е напълно разтворено в соса.

Извадете изпечения пръстен от хот-дог и запълнете дупката с чили соса, поръсете го с настъргания кашкавал и върнете в фурната до разтопяване на кашкавала.

Преди сервиране поръсете с нарязаните на ситно пера пресен лук. Вкусно и бързо ястие за гладни и заети хора, обичащи пикантните храни, гарантирано ще ви насити.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: