Начин на приготвяне
Сварете спагетите в подсолена вода и изплакнете. Загрейте две лъжици краве масло и изсипете върху спагетите. Разбъркайте, за да не залепват.
Смесете каймата със сухите подправки и омесете хубаво с ръце. Намазнете дланите си и направете малки топченца, като за за супа топчета, но без да ги овалвате в брашно. Накълцайте на ситно зеленчуците и пасирайте консервата с доматите, така че да се получи гладък сос.
В тиган загрейте останалото краве масло и изпържете топченцата кайма, като разбърквате само с друсане и подхвърляне, за да не раздробите кюфтенцата. Когато се изпържат ги отделете в чинийка.
Запържете зеленчуците и добавене доматения сос. Когато започне да се сгъстява прибавете наситнения босилек и виното. Оставете на тих огън да ври докато се сгъсти достатъчно. 10 минути преди да изключите котлона добавете кюфтенцата.
Залейте студените спагети с горещия сос и поръсете със ситно накълцан пресен чесън. По желание, докато сосът е топъл, настържете пармезан.