Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на кюфтенцата.
Нарежете на ситно пресния лук, магданоз и прибавете към каймата заедно с подправките, разбито яйце и галетата.
Омесете и приберете в хладилник за час.
От овкусената кайма оформете кюфтенца /колкото орех/, запечете до готовност във фурна.
Картофеното пюре пригответе, като сварите обелените картофи за 30 минути. Докато са горещи, намачкайте с преса, прибавяте маслото и горещото мляко, прибавете и жълтъка от яйцето, разбъркайте до пухкавост..
Пригответе сладко-киселия сос.
Чушката и лука се нарязват на ивици и се запържват. Приготвите соса, като смесете всички съставки и нагрейте на умерен огън 5 мин., като разбърквате непрекъснато. След това се добавят чушките и лука.
Сглобете ястието.
На дъното на обла керамична тава разтопете бучка масло, разпределете и заравнете пюрето, изсипете сладко-киселия сос, подредете изпечените кюфтенца върху соса, поръсете обилно с настъргания кашкавал и поръсете с пушения червен пипер.
Печете кюфтетата до разтопяване на кашкавала и добиване на приятен загар.
След като леко се охлади, поръсете мини кюфтенца върху картофено пюре с магданоз и риган.
Вижте още вкусни идеи за парти кюфтенца и научете какви са перфектните пропорции на каймата за кюфтета.