Начин на приготвяне
Измиваме месото и го оставяме да се изцеди. Нарязваме лука на полумесеци, а зеления лук на ситно. Куркумата я смесваме със 100 мл олио в чаша и разбъркваме добре, за да не остане на бучки.
В тенджера редим 2 бр. пържоли, посоляваме ги от двете страни. С помощта на лъжица сипваме върху всяка пържола олио с куркума.
Отгоре редим лук, поръсваме със зелен лук и слагаме другите две пържоли. Отново ги посоляваме, слагаме куркума, отгоре от двата вида лук и нареждаме пилешките бутчета. Действаме по същия начин с лука, куркумата и солта.
Оставаме за 2-3 часа в хладилник, за да поеме месото. Поръсваме със сух магданоз. Сипваме вино и вода, захлупваме с капак и слагаме да се пече.
На 200 градуса в студена фурна сложих аз, и пекох около 60 минути или докато остане само на мазнина.
Правим си гарнитурата. Измиваме картофите и ги слагаме да се варят без да ги белим. Варим до готовност или 30-35 мин. Проверявайте с вилица. След като картофите са готови ги оставяме да изстинат. Обелваме ги и ги нарязваме.
След като са готови пържолите и пилешкото ги вадим в чиния и мазнината, която е останала ще я ползваме за картофите.
Изсипваме картофите в мазнината и ги разбъркваме добре, осоляваме ги и гарнитурата е готова. Сервираме в чиния една пържола, пилешко бутче и картофи.