Пуешки бутчета в гювеч

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68376121576
05/04/2017
"С тези вкусни бутчета преяждането ви е гарантирано "
Приготвяне15 мин.
Готвене150 мин.
Общо165 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 794
  • Преглеждания за месеца227
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с мариноването на пуешките бутчета. За целта в купичка смесваме горчицата (аз използвах руска, доста люта), зехтина, оцета, меда, чубрицата и салвията. Хубаво разбъркваме съставките, за да се получи кремообразна смес.

Измиваме пуешките бутчета и ги подсушаваме. След това ги поръсваме със сол и черен пипер. Намазваме ги хубаво с маринатата и ги оставяме да престоят така най-малко два часа.

Лука и морковите почистваме и нарязваме на шайби. Гъбите също (лично аз не ги мия, а ги обелвам). Обелените картофи нарязваме на по-едри парчета. Смесваме всички подготвени зеленчуци в гювеч.

Поръсваме със сол и черен пипер. Наливаме малко олио и около половин чаша вода. По средата слагаме маринованите бутчета. Ако ни е останала марината я изливаме върху бутчетата.

Похлупваме гювеча и го слагаме в студена фурна. Печем около 30 минути на 220 градуса, след което намаляваме градусите на 180. Печем още около два часа.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар