Пуешки бутчета в гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
746
6k
2k
2k
7
Пуешки бутчета в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви150 мин.
Общо165 мин.
Порции2
"С тези вкусни бутчета преяждането ви е гарантирано"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Започваме с мариноването на пуешките бутчета. За целта в купичка смесваме горчицата (аз използвах руска, доста люта), зехтина, оцета, меда, чубрицата и салвията.

Хубаво разбъркваме съставките, за да се получи кремообразна смес.

Измиваме пуешките бутчета и ги подсушаваме. След това ги поръсваме със сол и черен пипер. Намазваме ги хубаво с маринатата и ги оставяме да престоят така най-малко два часа.

Лука и морковите почистваме и нарязваме на шайби. Гъбите също (лично аз не ги мия, а ги обелвам). Обелените картофи нарязваме на по-едри парчета. Смесваме всички подготвени зеленчуци в гювеч.

Поръсваме със сол и черен пипер. Наливаме малко олио и около половин чаша вода. По средата слагаме маринованите бутчета. Ако ни е останала марината я изливаме върху бутчетата.

Похлупваме гювеча и го слагаме в студена фурна.

Печем около 30 минути на 220 градуса, след което намаляваме градусите на 180. Печем още около два часа.

Пуешките бутчета в гювеч са готови.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: