Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Дюнер с патешко месо

Дюнер с патешко месо

Мария ДоеваМария Доева
Помощник Готвач
844742863
Дюнер с патешко месо
Снимка: Мария Доева
8 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Дюнер за шампиони - с крехко патешко и свежи зеленчуци"

Необходими Продукти

  • питки - 1 пакет готови за дюнер
  • патешки бутчета - 4 - 5 бр.
  • домати - 1 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • маруля - 1 бр. (може и зеле)
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • кисело мляко
  • майонеза
  • масло - за намазване на питките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патешкото месо се сварява и се накъсва. Картофите се нарязват и се пържат.

Слага се на котлона тиган с масло да се разтопи и се слага питката за да може да омекне. След което запържваме накъсаното патешко месо с малко мазнина.

Взимаме киселото мляко и го смесваме със майонезата да стане гъст сос и пожелание се добавя чесън на прах.

След като е готова питката я мажем със соса от млякото с майонезата, добавяме запърженото месо, пържените картофи, резенчета домат и краставица, марулята, посоляваме със малко сол и вашият дюнер е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: