Начин на приготвяне
Измиваме патешкото месо и заливаме с вода. Кипваме, изливаме водата и отново измиваме добре (почистваме, ако има оставени пера). Заливаме месото с топла вода и сваряваме добре (патешкото месо увира по- трудно и е необходимо повече варене.
Дръпваме съда от котлона, изваждаме месото от бульона и обираме внимателно образувалата се патешка мазнина на повърхността (ще използваме и мазнината и бульона за готвене).
В тенджерка слагаме настърган лук, наливаме черпак бульон от варенето, патешка мазнина (3 с.л.), ръсваме черен пипер и сол на вкус и задушаваме, докато изври течността.
Като остане на мазнина, прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и царевично брашно (1-2 ч.л.). Подправяме с чубрица на вкус. Наливаме бульон от патешкото месо до нивото на картофите.
Оставяме да се варят и прибавяме почистеното от костите и нарязано на парчета патешко месо.
Варим ястието до готовност.