Начин на приготвяне
За патешкото магре
Почистете патешкото магре от ципите. След това направете разрези по кожата, които да се пресичат. Овкусете месото със сол и черен пипер и го сложете в загрят сух тиган, първо от страната на кожата.
Гответе за около 8 мин. Оставете готовото магре да отпочине за малко, а мазнината от тигана запазете за пилафа.
За пилафа
Сложете маслото в загрят съд и съвсем малко олио. Сложете в него нарязаните на ситно лук и чесън. Овкусете със салвия, мащерка и сол.
След като всичко се задуши добавете ориза и нарязаните сушени плодове. Бъркайте през цялото време. Накрая овкусете с шафран и добавете мазнината от патешкото магре.
Сервирайте като нарежете на слайсове патешкото и гарнирате с ориза.