Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Таратор с моркови и бобови кълнове

Таратор с моркови и бобови кълнове

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Таратор с моркови и бобови кълнове
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
6
"Таратор с кълнове - дали и той ще подхожда на мастиката?"

Необходими Продукти

  • краставици - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • кълнове - 2 с.л. нахут
  • кълнове - 2 с.л. леща
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • вода - 400 мл
  • сол
  • зехтин
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме краставиците и морковите. Краставиците нарязваме на ситно, а морковите настъргваме.

Разбиваме млякото и разреждаме с вода в съотношение едно към едно. Обелваме, начукваме или пресоваме чесъна със специална пресичка.

Добавяме кълновете. Овкусяваме със сол, зехтин. Разбъркваме и сервираме в купички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: