Начин на приготвяне
Започнете с крема, за целта с миксер разбийте жълтъците със захарта на крем. Отделно в 200 мл от студеното прясно мляко разтворете 2-та броя пудинг и брашното до гладка смес (без гранули брашно).
Прибавете сместа към яйчната смес и разбъркайте много добре. Поставете останалото мляко на котлона да кипне, към него на тънка струя при непрекъснато бъркане добавете яйчната смес. Получавате гъст крем, който оставяте да се охлади напълно.
През това време си пригответе и изпечете блата. Разбийте белтъците с щипка сол на пухкав сняг.
Постепенно към тях добавяйте захарта, следват пресятото брашно смесено с бакпулвера, кокосовите стърготини и лимоновият сок.
Сипете сместа в тава 24-26 см диаметър, покрита с хартия за печене, печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути до готовност.
В 300 мл топло прясно мляко разтворете 2 с.л. захар и полейте горещия блат с него, оставете така да се охлади.
През това време довършете охладения крем. Разбийте мекото масло с пудрата захар и към него поетапно добавяйте по малко от студения крем. Получавате пухкав и нежен крем за вашата кокосова торта. Нанесете крема върху охладения блат и разпределете равномерно като го покриете отвсякъде с дебел пласт крем.
Поръсете сладкиша с кокосови стърготини и настърган бял шоколад, поставете го в хладилник за няколко часа да стегне кремът. Сочен Сладкиш Рафаело с невероятен крем!
Коментари