Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Шарено руло със солена плънка

Шарено руло със солена плънка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Шарено руло със солена плънка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Перфектното предястие, от което всички ще искат да опитат"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • олио - 8 с.л.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • брашно - 8 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • сирене - 3 с.л. настъргано
  • лютеница - 2 с.л.
  • спанак - 2 с.л. задушен
  • сол
  • за плънката
  • сирене - 250 г Дунавия
  • сирене - 100 г
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • желатин - 1 бр. (10 г)
  • магданоз
  • чушки - 2 бр. печени червени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците със щипка сол. Разбийте жълтъците, към тях добавете олиото и сметаната.

Разбъркайте и прибавете брашното с бакпулвера. Накрая добавете белтъците, като бъркате внимателно.

Разделете сместа на три части. Към едната добавете сиренето, към втората лютеницата, а към третата спанака.

Застелете с хартия тави за печене.

С помощта на пошове щприцовайте от трите смеси една до друга, като ги редувате. Печете на 180 градуса за 15-20 минути. Оставете да се охладят.

Смесете двата вида сирене, сметаната, нарязаните чушки и магданоз. Добавете предварително накиснатия желатин и разтопен на водна баня.

Разбъркайте и оставете крема за десетина минути в хладилника.

След това го разпределете върху блатовете и навийте на рула. Оставете ги в хладилника да стегнат. Преди сервиране, нарежете солените рула на парчета.

Шареното руло със солена плънка е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Много цветно,грабва окото и небцето!
26.07.2016 21:12
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Както винаги уникално ,цветно и красиво !
26.07.2016 19:29