Бадемови маркизи

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бадемови маркизи
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
14
"Лесни, простички и чудно вкусни - кой може да откаже на тези маркизи?"

Необходими Продукти

  • бадеми - 250 г белени, фино смлени
  • брашно - 40 г
  • царевично брашно - 40 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 120 г кристална
  • пудра захар - 120 г + за поръсване
  • лимони - 1 бр., кората
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със кристалната захар докато побелеят.

Смесете пудрата захар със фино смлените бадеми и ги сложете при яйцата като леко бъркате със шпатула.

Настържете лимоновата кора на фино ренде и също интегрирайте към сместа.

Накрая пресейте двата вида брашно със бакпулвера и с въртеливи движения слагайте малко по малко до получаване на хомогенна смес.

Изсипете в подходяща тавичка, за предпочитане квадратна (22/22) или с каквато разполагате , въпроса е да не е прекалено широка и маркизите да станат тънки. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 15-20 минути, не повече, за да не изсъхнат.

След като извадите от фурната, оставете леко да се поохлади и с квадратен ринг (или формичка желана от вас ) изрежете маркезите. Поръсете с пудра захар и украсете според вашия вкус.

Лесни, простички и чудно вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: