Чушки бюрек на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
27/04/2012
"Опасно вкусни чушки бюрек на фурна, които няма да може да спрете да хапвате!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо137 577
  • Преглеждания за месеца342
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете сиренето и го разбъркайте със 100-150 г настърган кашкавал, яйцата и подправките на вкус.

Ако плънката е много рядка, добавете брашно, за да се сгъсти и за да не изтече после от чушките.

Напълнете обелените капии, овалвайте ги в малко галета и ги подреждайте в намаслена тава.

Разпръснете нарязан на тънки филийки чесън отгоре, върху всяка чушка сложете по резен моцарела и полейте със струйка зехтин.

Сложете ястието да се пече в силно загрята фурна за около 15 минути.

Извадете чушките бюрек от фурната, поръсете обилно с настърган кашкавал и върнете да се запекат до приятен загар.

Мултифункционално ренде с 5 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 16
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Мариела Христова
До сега не съм се пробвала да ги правя на фурна, но вашата рецепта много ме изкуши и ще я пробвам задължително.
3
0
gost
gost
16.06.2015 11:39
Няма ли да е по лесно първо да се овалят в галета и после д а се пълнят?
0
2
Мария
Мария
21.09.2013 12:45
Снимката обикновено я слагат админите, не си го изкарвайте на авторите на рецептите.
4
0