Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Чушки бюрек»Моите чушки бюрек на фурна

Моите чушки бюрек на фурна

Моите чушки бюрек на фурна
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Моите чушки бюрек на фурна са повече от апетитно предложение зимно време"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. печени
  • извара - 100 г
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - пресен
  • за панировка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч. или галета
  • олио - за поливане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвах стерилизирани печени чушки, които отцедих от течността за половин час в гевгир.

През това време приготвих плънката за нашите вкусни чушки бюрек.

В купа смесих изварата, натрошено сирене, настърган кашкавал и разбърках.

Прибавих яйцата, сол и черен пипер на вкус, нарязан на ситно един домат, предварително обелен, и няколко стръка пресен магданоз.

С тази смес напълних чушките.

Разбих останалите 2 яйца и потопих всяка чушка, първо, в брашно (галета) а след това в яйцата.

Наредих чушките в тава, покрита с хартия за печене, и намазана с малко олио и поръсих с още малко олио.

Пекох чушките бюрек в предварително загрята фурна на 230 °C с вентилатор за 20-25 минути до златист загар.

Моите чушки бюрек на фурна са повече от апетитно предложение зимно време :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: