Начин на приготвяне
Използвах стерилизирани печени чушки, които отцедих от течността за половин час в гевгир.
През това време приготвих плънката за нашите вкусни чушки бюрек.
В купа смесих изварата, натрошено сирене, настърган кашкавал и разбърках.
Прибавих яйцата, сол и черен пипер на вкус, нарязан на ситно един домат, предварително обелен, и няколко стръка пресен магданоз.
С тази смес напълних чушките.
Разбих останалите 2 яйца и потопих всяка чушка, първо, в брашно (галета) а след това в яйцата.
Наредих чушките в тава, покрита с хартия за печене, и намазана с малко олио и поръсих с още малко олио.
Пекох чушките бюрек в предварително загрята фурна на 230 °C с вентилатор за 20-25 минути до златист загар.
Моите чушки бюрек на фурна са повече от апетитно предложение зимно време :)