Оранжева торта

09/04/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо127
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците бъркаме със захарта 20 минути, добавяме брашното, сока и настърганата кора от портокала.

Разбиваме белтъците на сняг и ги изсипваме върху яйчената смес, а също и смлените бадеми и галетата. Много леко разбъркваме сместа, изсипваме в кръгла форма и печем.

Глазурата се приготвя като се разбиват много добре пудрата захар, белтъка и сока от портокал. Готовата глазура изсипваме върху тортата и я приглаждаме от всички страни с нож.

За украсата обелваме мандарината и я почистваме от всички нишки. От водата и захарта сваряваме гъст сироп, в който топим мандаринените парчета. Овалваме ги в кристална захар. Озахарените мандарини изсушаваме и с тях украсяваме тортата.

Много лесна и ефектна нестандартна торта с много приятен вкус

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар