Начин на приготвяне
Загряваме млякото. Изсипваме галетата в огнеупорна купа и я заливаме с горещото мляко. Добавяме маслото и лимоновата кора и оставяме сместа да изстине за 15 минути, докато галетата поеме млякото.
Поръсваме малините с 30 грама захар и ги мачкаме с вилица до гъста каша. Разстиламе я на дъното на намаслена форма за печене.
Добавяме жълтъците към охладената смес от галета и мляко. Разбиваме 3-те белтъка с останалата захар и ги добавяме към сместа. Изсипваме сместа върху малините и печем 40 минути.
Соса приготвяме, като пасираме малините, прецеждаме ги през сито и ги разбъркваме с пудрата захар.
Изпечения десерт поднасяме леко топъл, поръсен с пудра захар и залят със соса.