Десерт Монмаут

Адриан АлександровАдриан АлександровПомощник Готвач935185
09/04/2017
"Който иска вкусен десерт, тук се спира. А днешното предложение е направо изкусително "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо708
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме млякото. Изсипваме галетата в огнеупорна купа и я заливаме с горещото мляко. Добавяме маслото и лимоновата кора и оставяме сместа да изстине за 15 минути, докато галетата поеме млякото.

Поръсваме малините с 30 грама захар и ги мачкаме с вилица до гъста каша. Разстиламе я на дъното на намаслена форма за печене.

Добавяме жълтъците към охладената смес от галета и мляко. Разбиваме 3-те белтъка с останалата захар и ги добавяме към сместа. Изсипваме сместа върху малините и печем 40 минути.

Соса приготвяме, като пасираме малините, прецеждаме ги през сито и ги разбъркваме с пудрата захар.

Изпечения десерт поднасяме леко топъл, поръсен с пудра захар и залят със соса.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар