Начин на приготвяне
Спагетите се поставят в тенджера с вряща, подсолена вода да се сварят според указанията на опаковката.
През това време се приготвя пилешкото месо и сосът. Пържолите се поръсват със сол и черен пипер. Изпържват се от двете страни в сгорещения зехтин. Изваждат се и на тяхно място се запържва нарязаният на филийки чесън.
Към него се прибавя измитият и нарязан спанак. Разбърква се и след като се позапържи, се прибавят доматите. Сосът се подправя със сол и черен пипер и се оставя да ври, докато се сгъсти.
Накрая се прибавя настърганият твърд кашкавал и сметаната. Разбърква се и се оставя да поври още малко.
Вече сварените макарони се отцеждат и се разпределят по чиниите за сервиране. Отгоре се поливат с готовия сос.
Пилешкото месо се нарязва и се поставя върху соса. Спагетите се поднасят, поръсени с пармезан и босилек.
Спагетите с пиле и спанак са много вкусни.