Начин на приготвяне
Разбийте белтъка в купа със захарта. Добавете какаотo, , като бъркате отгоре надолу с шпатула.
В тава, покрита с хартия за печене, оформете целувки с големината на лешник, като използвате шприц, с отвор около 1 см.
Печете на 190 градуса около 20 минути.
Веднага след изпичането отделете от хартията и с палец леко натиснете от долната страна, за да се образува малка вдлъбнатина.
За млечния крем загрейте млякото в тенджера с щипка ванилия. Разбийте жълтъка и захарта в купа, после добавете пресятото брашно и разбъркайте. Сипете малко горещо мляко върху яйцата, после постепенно разредете с останалото мляко, като бъркате непрекъснато. Сипете в тенджера и кипнете. Изсипете в купа и оставете да изстине.
За пълнежа нарежете шоколада и го сложете в купа, кипнете сметаната с глюкозата и залейте шоколада. Разбъркайте добре до гладък, пухкав крем. Добавете фъстъченото масло, щипка ванилия и рома. Разбъркайте и прибавете 50 мл от млечния крем. Оставете да се втвърди, после слепете целувките по двойки с пълнежа.
За шоколадовата глазура разтопете шоколада на водна баня, после изчакайте да изстине малко. Потопете слепените целувки в шоколада.
Ще се влюбите в тази комбинация от сладки вкусове.
Коментари