Начин на приготвяне
Измиваме хубаво зеленчуците. Почистваме чушките от дръжките и семето и ги нарязваме на парчета. Доматите и морковите също нарязваме на парчета.
Обелваме лука и чесъна и тях режем на парчета.
Слагаме всичко заедно в дълбока тава и печем в загрята фурна на 200 градуса, докато съдържанието не се изпари почти на половината.
Изваждаме от фурната и прибавяме нарязан магданоз и скилидките чесън, след което пасираме, така че да получим хубава гладка смес.
След това прибавяме черния пипер, олиото, оцета, солта и захарта и разбъркваме много хубаво.
Готовата лютеница пълним в буркани и затваряме здраво с капачки, след което я стерилизираме за 10 минути.
Изваждаме бурканите и ги обръщаме върху капачките за 15 минути.
Когато опитате тази лютеница, ще останете очаровани от нейния чудесния вкус и несравним аромат.