Сладко от розов цвят

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Готвач
105
647
208
236
2
10/04/2017
"Сладко от цветя - затова и цялата къща ще ухае на скъп парфюм, докато го варите "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 538
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • захар - 1 кг
  • вода - 2 ч.ч.
  • розов цвят - 200 г или цвят от роза
  • индрише - 2 - 3 стръка
  • лимонтузу - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това сладко се използва силно парфюмираната червена маслодайна роза. Може да се ползват и други цветове рози, но да са маслодайни.

Почиствате цветовете от чашките и тичинките, след което с ножица се изрязва бялата, твърда част на листенцата. Нарязваме ги на лентички (не е задължително).

В редкия захарен сироп се пуска розовият цвят. Сладкото се вари на силен огън, докато сиропът получи необходимата гъстота. Слагаме стръкчетата индрише и прибавяме пълна лъжичка лимонтузу.

Така сладкото от тъмнозелен цвят получава ярко червен цвят. С лимонтузуто сладкото ври за още 2-3 минути.

* По същия начини при същото съотношения се вари сладкото от бял крем, акация и горски теменужки.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
13.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар