Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Слепени Сладки»Френски макарони с розов ганаш и сладко от рози

Френски макарони с розов ганаш и сладко от рози

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Френски макарони с розов ганаш и сладко от рози
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
05/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
155 мин.
Порции
45
"Знаете, че искате да ги опитате, да усетите богатото бадемово тесто и нежния крем, знаете, че няма да им устоите"

Необходими Продукти

  • бадемово брашно - 165 г
  • белтъци - 135 г
  • кристална захар - 60 г
  • пудра захар - 300 г
  • сол - 1 щипка
  • сладкарска боя - розова
  • сладко от рози - за слепване
  • бял шоколад - 180 г
  • сметана - 60 мл за готвене
  • сладкарска боя - за боядисване на шоколадовия ганаш
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте бадемовото брашно и пудрата захар. Колкото по-ситна е пудрата от бадемовото брашно и пудрата захар, толкова по-гладки ще са макароните.

Разбийте белтъците с щипката сол с миксер. Продължете да разбивате, като добавяте по малко от кристалната захар. Бийте, докато получите гъст бял крем. Някъде по средата между меки и твърди върхове. Към края на разбиването, добавете розовата боя.

Изсипете в целувчената смес бадемовото брашно на няколко пъти, като след всяко разбърквайте с въртеливи движения до усвояването на брашното. Сместа трябва да е гъста като лава и при шприцоване да сляга, но не прекалено да се разтича.

Напълнете пош със сместа и шприцовайте върху очертани предварително кръгчета на хартия за печене с големина по избор (около 4-5 см). Имайте предвид, че сместа ще се слегне леко, затова не шприцовайте прекалено много.

След като шприцовате макароните, потупайте леко тавата, за да се слегнат образувалите се връхчета. Оставете макароните да изсъхнат около 30-40 мин. на стайна температура. При готовност изпечете за 15 мин. на слабо загрята фурна на 160 градуса.

Докато се пекат, оставяйте вратата на фурната леко открехната, като сложите например лъжица на вратата, за да не се напукат при печенето макароните. След като ги извадите от фурната, оставете макароните за 10-15 мин. да изстинат, за да се отлепят по-лесно.

Пригответе крема за слепване, като начупите белия шоколад на малки парчета. Сложете сметаната в съд на котлона и загрейте до точка на завиране. Изсипете сметаната върху шоколада и бъркайте до пълното му разтопяване. Добавете от сладкарската боя за цвят.

Захлупете съда с шоколадовия ганаш със свежо фолио и оставете да изстине на стайна температура. Приберете в хладилника, докато стегне (около 2 часа).

Слепете сладките, като поставите в средата на една черупка малко сладко от рози, шприцовате от шоколадовия ганаш около сладкото и захлупите с друга черупка.

Френските макарони с розов ганаш и сладко от рози са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Нинче, както винаги прекрасен макарон си направила.
09.03.2017 12:08
1
Покажи всички подкоментари
Нина Иванова Иванова
Нина Иванова Иванова
Благодаря! Има още какво да се желае :) Брашното ми беше по-едро та са грапави повече отколкото исках ама следващия път :)
09.03.2017 12:08
Кристина Черникова
Кристина Черникова
Много са нежни!
09.03.2017 12:03