Начин на приготвяне
Пресейте бадемовото брашно и пудрата захар. Колкото по-ситна е пудрата от бадемовото брашно и пудрата захар, толкова по-гладки ще са макароните.
Разбийте белтъците с щипката сол с миксер. Продължете да разбивате, като добавяте по малко от кристалната захар. Бийте, докато получите гъст бял крем. Някъде по средата между меки и твърди върхове. Към края на разбиването, добавете розовата боя.
Изсипете в целувчената смес бадемовото брашно на няколко пъти, като след всяко разбърквайте с въртеливи движения до усвояването на брашното. Сместа трябва да е гъста като лава и при шприцоване да сляга, но не прекалено да се разтича.
Напълнете пош със сместа и шприцовайте върху очертани предварително кръгчета на хартия за печене с големина по избор (около 4-5 см). Имайте предвид, че сместа ще се слегне леко, затова не шприцовайте прекалено много.
След като шприцовате макароните, потупайте леко тавата, за да се слегнат образувалите се връхчета. Оставете макароните да изсъхнат около 30-40 мин. на стайна температура. При готовност изпечете за 15 мин. на слабо загрята фурна на 160 градуса.
Докато се пекат, оставяйте вратата на фурната леко открехната, като сложите например лъжица на вратата, за да не се напукат при печенето макароните. След като ги извадите от фурната, оставете макароните за 10-15 мин. да изстинат, за да се отлепят по-лесно.
Пригответе крема за слепване, като начупите белия шоколад на малки парчета. Сложете сметаната в съд на котлона и загрейте до точка на завиране. Изсипете сметаната върху шоколада и бъркайте до пълното му разтопяване. Добавете от сладкарската боя за цвят.
Захлупете съда с шоколадовия ганаш със свежо фолио и оставете да изстине на стайна температура. Приберете в хладилника, докато стегне (около 2 часа).
Слепете сладките, като поставите в средата на една черупка малко сладко от рози, шприцовате от шоколадовия ганаш около сладкото и захлупите с друга черупка.
Френските макарони с розов ганаш и сладко от рози са готови.
Коментари