Начин на приготвяне
За това сладко се използва силно парфюмираната червена маслодайна роза. Може да се ползват и други цветове рози, но да са маслодайни.
Почиствате цветовете от чашките и тичинките, след което с ножица се изрязва бялата, твърда част на листенцата. Нарязваме ги на лентички (не е задължително).
В редкия захарен сироп се пуска розовият цвят. Сладкото се вари на силен огън, докато сиропът получи необходимата гъстота. Слагаме стръкчетата индрише и прибавяме пълна лъжичка лимонтузу.
Така сладкото от тъмнозелен цвят получава ярко червен цвят. С лимонтузуто сладкото ври за още 2-3 минути.
* По същия начини при същото съотношения се вари сладкото от бял крем, акация и горски теменужки.