Начин на приготвяне
Обезкостяваме и смиламе фурмите в блендер заедно с яйцето.
Може да използвате фини овесени ядки, овесени трици или да смелите половината, ако използвате цели овесени ядки.
Намачкваме банана и смесваме в купа всички съставки. Червените боровинки може да се накиснат предварително за час, за да увеличат обема си, а и да се отмие глазираната захар върху тях. Сместа не трябва да е много гъста, за да не станат сухи.
Аз използвах само 50 г овесени ядки, за да намаля въглехидратите. Станаха много мекички, като меденки, но нямаше как да се оформят, затова с около 100 г ще се получат идеални.
От тези продукти се получиха 11 бисквити, удвоете продуктите за 20-25.
Подредете сладките в голяма тава върху хартия за печене и изпечете за 15-20 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.