Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Кантучини»Здравословни тоскански кантучини с червени боровинки

Здравословни тоскански кантучини с червени боровинки

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4738682
Здравословни тоскански кантучини с червени боровинки
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
13/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Невероятен кантучини от Тоскана, където хлябът е религия, а готвенето - свещенодействие"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 10 с.л.
  • конопено брашно - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр
  • червени боровинки - 100 г
  • фурми - 5 бр.
  • бадеми - 20 бр.
  • портокал - 1/2 бр.
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме червените боровинки за 2-3 часа.

Смиламе овесените ядки на брашно в блендер или кафемелачка.

Омесваме не много твърдо и лепкаво тесто от овесените ядки, конопеното брашно, яйцата, боровинките, фурмите /обезкостени и нарязани/ (препоръчвам пресните ирански), бадемите, нарязани на малки парченца, и настърганата кора от половин портокал.

Разделяме тестото на две и върху хартия за печене оформяме две рула. Печем 20 минути в предварително загрята фурна. Изваждаме от фурната и режем на филийки.

Връщаме във фурната и печем още 10 минути.

Получават се неочаквано невероятни хрупкави сладки сухарчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: