Начин на приготвяне
Взимаме една купа и в нея слагаме маслото, захарта, солта и яйцата и ги разбиваме добре. Добавяме на малки порции водата и брашното, като редуваме водата и брашното, докато употребим всичко. След това слагаме подправките по желание (ванилия и канела). Готовото тесто се оставя 1 час да набъбне.
Приготвяме гофретника да загрее, за да изпечем тестото. За да се получат тръбичките се приготвя точилка.
С голяма лъжица (за готвене) изсипваме тесто в гофретника и го печем до желаното потъмняване.
След като се извади, вафлата трябва да я обработим веднага. За да се получат тръбичките се навива на точилката. Оставяме ги да изстинат и да се втвърдят.
Вафлените тръбички ги пълним по желание. Може със сладолед, пудинг, кремове, сметани, пълнежи от ядки или плодове.
* Вафлите остават свежи доста време, ако са в добре затворена кутия - така че могат да се приготвят предварително и да се ползват при нужда.