Пържени филийки с домат, пуешко филе и кашкавал

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67376021515
12/04/2017
"Солени пържени филийки - перфектното ястие за заети домакини, неочаквани гости и заклети лакомници "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо595
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата, прибавя се киселото мляко, в което се угасява содата. След това продуктите се разбъркват. Брашното се пресява и се прибавя към яйчената смес.

Добавя се и щипка сол. Разбърква се отново всичко до получаване на каша, като се внимава да не останат бучки от брашното. Франзелата се нарязва на не много тънки шайби или филийки.

Филийĸите се потапят в приготвената панировка и се изпържват от двете страни в сгорещено олио докато станат златисти. Готовите филийки се поставят върху домакинско фолио, за да се отнеме излишната мазнина.

Върху всяка филийка се поставя по един тънък резен пуешко филе, отгоре шайба от пресен домат и върху него отрязан лист кашкавал.

Получените сандвичи се поставят в тавичка и се запичат до като се разтопи кашкавала. Поднасят се топли.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар