Кулуракя

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Кулуракя
Снимка: Мария Симова
2 / 3
12/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
33
"Ще си вържете езика на фльонга два пъти - веднъж, докато се опитвате да кажете кулуракя и втори път, когато опитате тези божествени курабийки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 75 мл пълномаслено
  • пудра захар - 120 г
  • масло - 80 г меко
  • лимонова захар - 1 пакетче
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • бакпулвер - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 400 г
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта с миксер, добавете мекото масло, прясното мляко, лимоновата и ванилова захар и отново разбъркайте.

Добавете предварително пресятото брашно смесено с солта и двата бакпулвера, замесете меко тесто.

Завийте тестото със стреч фолио и поставете в хладилник за 1 час. От тестото направете фитили с дължина 14 см и дебелина 1 см, сгънете фитилите на две и усучете на плитка.

Наредете оформените кулуракя в тавата на фурната постлана с хартия за печене, намажете с разбитите жълтък и прясно мляко и поставете тавата в предварително нагрята фурна на 160 градуса. Печете за около 20-25 минути до златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: