Палачинкова торта с орехи

МарияМарияНовак816
12/04/2017
"В чинията и стомасите ни винаги има място за още едно парче палачинкова торта "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 529
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • Смес за палачинките
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сол - щипка
  • олио - за намазване на тигана
  • Крем
  • крема сирене - 2 пакетчета по 125 г (безсолно)
  • кисело мляко - 5 - 6 с.л.
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • захар - 3 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа с миксер разбиваме сместа за палачинките, като към разбитото яйце добавяме водата, солта и бавно сипваме брашното до получаване на смес с гъстотата на боза.

С черпак върху горещ и намазан с олио тиган излизваме от сместа.

След като палачинката се запече от едната страна обръщаме от другата. Извадените палачинки нареждаме една върху друга.

След като ги изпечем намазваме помежду със смес от продуктите за крема, хубаво разбъркани до получаване на гладък крем и разтопяване на захарта и най-отгоре поръсваме с орехите.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар