Начин на приготвяне
В голяма чиния слагаме 1-вата палачинка. Намазваме я с майонеза и редим нарязаните на колелца кренвирши.
Слагаме 2-рата и намазваме с малко лютеница и натрошаваме една част от сиренето. На 3тата палачинка мажем с майонеза и настъргваме кашкавал.
На 4-тата и мажем с майонеза и редим нарязаните на половинки парчета домати и поръсваме с шарена сол. Така повтаряме докато свършат палачинките.
На последната най-отгоре мажем с майонеза и настъргваме останалия кашкавал. Отделили сме си няколко парчета доматчета за декорация и редим в кръг маслини.
Оставяме в хладилника солената торта да се овкуси за няколко часа и да стегнат блатовете.
Есенната палачинкова торта е готова.