Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Есенна палачинкова торта

Есенна палачинкова торта

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Есенна палачинкова торта
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Струва ни се, че и за зимата ще е идеална"

Необходими Продукти

  • палачинки - 15 големи
  • домати - 2 бр.
  • шарена сол - 2 щипки
  • сирене - 100 грама
  • майонеза - 1 бр.
  • кренвирши - 3 бр.
  • маслини - 100 г големи
  • кашкавал - 150 г
  • лютеница - 1/ 2 буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма чиния слагаме 1-вата палачинка. Намазваме я с майонеза и редим нарязаните на колелца кренвирши.

Слагаме 2-рата и намазваме с малко лютеница и натрошаваме една част от сиренето. На 3тата палачинка мажем с майонеза и настъргваме кашкавал.

На 4-тата и мажем с майонеза и редим нарязаните на половинки парчета домати и поръсваме с шарена сол. Така повтаряме докато свършат палачинките.

На последната най-отгоре мажем с майонеза и настъргваме останалия кашкавал. Отделили сме си няколко парчета доматчета за декорация и редим в кръг маслини.

Оставяме в хладилника солената торта да се овкуси за няколко часа и да стегнат блатовете.

Есенната палачинкова торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: