Начин на приготвяне
Активира се маята, като се разбърква в хладката вода с 1 ч.л. захар и 1 с.л. брашно и оставяме да бухне.
В тава пресяваме брашното, сипваме маята, лимонадата на стайна температура, сол, ванилия, настъргана кора от лимон, разтопена мас и 2 с.л. олио.
Яйцата се разбиват с миксер до побеляване, като се отделя един жълтък за намазване. Сипваме при брашното и замесваме средно меко тесто.
С намазнени с олио ръце се разтяга и събира на една топка и на топло се оставя да втаса за 1 час. Премесва се леко и разделяме на две части. Всяка се разточва на правоъгълник и се нарязва на две ленти, а лентите се нарязват на триъгълници.
В широката част се поставя половин чаена лъжичка течен шоколад и се навива на кифли.
Нареждаме в тава върху хартия за печене. Втасва още 20 минути, намазва се с разбит жълтък и поръсваме малко захар кристал.
Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто. Много вкусни и пухкави кифлички.