Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макаронено мантъ

Макаронено мантъ

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Макаронено мантъ3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Шапки долу за тази великолепна импровизация с паста, която открихме в Турската кухня"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет големи (400 - 500 г)
  • кайма - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 бр. 4.5%
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • сумак - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме в купа макароните.

Омесваме готовата кайма с яйцата.

С помощта на шприц пълним всички макарони.

В тенджера слагаме вода със сол и олио да заври. След като кипне водата, пускаме пълнените макарони. Варим около 10-15 минути или до готовност.

Подреждаме в поднос.

В купа разбъркваме киселото мляко, настъргания чесън и сол.

В тиган разтопяваме маслото и накрая добавяме червения пипер.

Поливаме макароните с киселото мляко. Поръсваме с маслото с червения пипер и най-отгоре върху нашето мантъ слагаме сумака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: