Начин на приготвяне
От продуктите за тестото се омесва меко и еластично тесто, което се оставя за около 30 мин да се отпусне.
През това време каймата се омесва с подправките.
След като тестото е готово, се разделя на 2 или 3 и се разточва на много тънко.
От готовите кори се нарязват малки квадратчета. Върху всяко квадратче се слага по-малко кайма.
След като свършите с цялото количество, налейте вода в тенджера и добавете щипка сол.
Когато заври, се пускат и готовите мантъ. Оставят се за 10-15 мин. Изваждат се с решетъчна лъжица.
С млякото, чесъна и солта си правите млечен сос, с който се залива специалитета.
Червеният пипер и маслото/олиото се запържват на котлона, но не трябва да прегаря.
След това заливате върху турския специалитет Мантъ млечния сос.
Коментари