Начин на приготвяне
1. Портокалите и крушите се обелват. Портокалът се филетира, крушите се почистват от семките и дръжките.
2. Фурната се загрява на 200 градуса.
3. Портокалът и крушите се нарязват на дребно и се поставят в намазнената с масло форма за блат.
4. Поръсват се с ябълковия сок и се пекат във фурната около 15 мин.
5. Млякото се сгорещява, грисът се сипва и се вари при непрекъснато бъркане до готовност.
6. Тенджерата се маха от котлона, прибавя се амаретото и яйцето и цялата смес се излива върху запечените плодове.
7. Мюслите се запичат в тиган без мазнина и се посипват върху портокаловия блат и отгоре се добавя медът.
8. Пече се още 35 минути във фурната. За да не добие прекалено тъмен цвят, се покрива с фолио при печенето.