Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Портокалов блат с круши и грис

Портокалов блат с круши и грис

Iva BerkovaIva Berkova
Новак
72211
Портокалов блат с круши и грис1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Толкова бързо се приготвя, че кафето ви дори няма да има време да изстине"

Необходими Продукти

  • портокали - 1 - 2 бр. около 250 г
  • круши - 2 бр. около 250 г
  • масло - 1 ч.л.
  • фреш - 50 мл от ябълка или неподсладен ябълков сок
  • грис - 60 г
  • амарето - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • мюсли - 6 с.л без захар
  • мед - 3 с. л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Портокалите и крушите се обелват. Портокалът се филетира, крушите се почистват от семките и дръжките.

2. Фурната се загрява на 200 градуса.

3. Портокалът и крушите се нарязват на дребно и се поставят в намазнената с масло форма за блат.

4. Поръсват се с ябълковия сок и се пекат във фурната около 15 мин.

5. Млякото се сгорещява, грисът се сипва и се вари при непрекъснато бъркане до готовност.

6. Тенджерата се маха от котлона, прибавя се амаретото и яйцето и цялата смес се излива върху запечените плодове.

7. Мюслите се запичат в тиган без мазнина и се посипват върху портокаловия блат и отгоре се добавя медът.

8. Пече се още 35 минути във фурната. За да не добие прекалено тъмен цвят, се покрива с фолио при печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: