Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински флейки с балсамова глазура и зеленчуци

Свински флейки с балсамова глазура и зеленчуци

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Свински флейки с балсамова глазура и зеленчуци
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ако искате да впечатлите гостите си с вкус, аромат и визия - това е вашата рецепта"

Необходими Продукти

  • свински флейки - 600 г (8 бр.)
  • сос уорчестър - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
  • за зеленчуковата плънка
  • морков - 2 бр.
  • тиквичка - 1 бр.
  • чушка - зелена 1 бр.
  • чушка - червена 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 2 с.л.
  • за балсамовата глазура
  • масло - 2 с.л.
  • лук - малка глава 1 бр.
  • балсамов оцет - 1/4 ч.ч.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • телешки бульон - 1/4 ч.ч.
  • зехтин - 2 - 3 с.л. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте свинските флейки със солта, пипера, уорчестърския сос и зехтина и ги оставете за половин час да се овкусяват.

Междувременно почистете зеленчуците и ги нарежете на тънки гредички, малко по-дълги от тясната страна на флейките.

Загрейте зехтина в тиган подходящ за количеството нарязани зеленчуци и запържете обелената и смачкана скилидка чесън за няколко минути. Добавете зеленчуците на клечки и ги запържете за около 5 - 7 мин. Подправете ги със сол и ги извадете от тигана.

В малка касерола разтопете маслото предвидено за соса. Запържете ситно нарязания лук за около 3 мин, докато омекне. Добавете балсамовия оцет, кафявата захар и бульона и разбъркайте всичко да се смеси добре. След като заври сосът, намалете температурата и варете соса, докато се редуцира наполовина.

Междувременно завийте във всяка флейка снопче от нарязаните на клечки зеленчуци. Навийте и захванете с клечка за зъби снопчетата. Внимавайте при забиването на клечките да не стърчат много, тъй като снопчетата ще бъдат пържени и трябва да могат да се обръщат.

Загрейте зехтин в тигана използван за зеленчуците и запържете снопчетата за по 5 мин от всяка страна. Сервирайте свинските флейки със зеленчуците поляти със балсамовия сос.

Свинските флейки с балсамова глазура и зеленчуци са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Арка
Арка
Хем красиво,хем вкусно!
16.04.2017 16:27