Начин на приготвяне
Мариновайте свинските флейки със солта, пипера, уорчестърския сос и зехтина и ги оставете за половин час да се овкусяват.
Междувременно почистете зеленчуците и ги нарежете на тънки гредички, малко по-дълги от тясната страна на флейките.
Загрейте зехтина в тиган подходящ за количеството нарязани зеленчуци и запържете обелената и смачкана скилидка чесън за няколко минути. Добавете зеленчуците на клечки и ги запържете за около 5 - 7 мин. Подправете ги със сол и ги извадете от тигана.
В малка касерола разтопете маслото предвидено за соса. Запържете ситно нарязания лук за около 3 мин, докато омекне. Добавете балсамовия оцет, кафявата захар и бульона и разбъркайте всичко да се смеси добре. След като заври сосът, намалете температурата и варете соса, докато се редуцира наполовина.
Междувременно завийте във всяка флейка снопче от нарязаните на клечки зеленчуци. Навийте и захванете с клечка за зъби снопчетата. Внимавайте при забиването на клечките да не стърчат много, тъй като снопчетата ще бъдат пържени и трябва да могат да се обръщат.
Загрейте зехтин в тигана използван за зеленчуците и запържете снопчетата за по 5 мин от всяка страна. Сервирайте свинските флейки със зеленчуците поляти със балсамовия сос.
Свинските флейки с балсамова глазура и зеленчуци са много вкусни!
Коментари