Начин на приготвяне
Свинските флейки нарежете с дебелина около сантиметър. Измийте и подсушете. Направете марината от пикантината, черния пипер, виното, олиото, сока от лимона, меда , соевия сос. Потопете всяко парче в маринатата и поставете в подходящ съд. Покрийте с фолио и оставете за една нощ в хладилник.
Зеления лук и чесъна почистете и измийте. Морковите обелете и нарежете с белачка на тънки ленти. Гъбите, ако са дребни използвайте цели, а ако са едри нарежете на шайби. В подходяща тава намазнете и постелете хартия за печене. На дъното подредете зеления лук, чесъна и морковите.
От овкусеното вече месо вземете три парчета и забодете трите краища с клечка за зъби. Оплетете го като плитка , като в края отново забодете с клечка. Оплетете така всички парчета от свинските флейки, овкусени и престояли в марината.
Подредете оплетките върху зеленчуците, като между тях поставите парчета от нарязания кромид, а вътре в плетениците поставите парченца чесън, около тях подредете гъбите.
Посипете с пушен червен пипер, долейте вино и маринатата, завийте тавата с алуминиево фолио и печете във фурна на 180 градуса - два часа без да отстранявате фолиото. Поднесете оплетките топли. Ароматна вкусотия! Добър апетит!