Начин на приготвяне
Агнешките дреболии се измиват и се поставят в тенджера с 2 л. вода. Оставят се да врят поне 20 минути като бульонът е хубаво да се изчисти от пяната.
Листата от лапада се пускат за 1-2 минути във вряща вода, след което се почистват от жилките и се нарязват на тънко.
Лука и гъбите се нарязват на ситно и се запържват с половината олио в дълбока тава. През това време дреболиите се режат на дребно и се прехвърлят в тавата при зеленчуците.
Прибавя се и нарязаният лапад. Всичко се залива с 2 ч.ч. бира и 2 ч.ч. от бульона (много домакини предпочитат него да изхвърлят, а да използват вода или бульон от нещо друго).
Поръсвате с подправки и сол на вкус и покривате тавата с фолио. Пече се на слаб огън (160 градуса) във фурната, за около час и 50 минути.
След това махате фолиото и допичате още 15 минути, така че сосчето да поизври и дробеното леко да се запече. Поднася се със зелена салата и изстудено питие.