Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Агнешко дробено с бирен сос и лапад

Агнешко дробено с бирен сос и лапад

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Агнешко дробено с бирен сос и лапад
Снимка: Monika Ivanova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8
"Ароматно агнешко, приготвено с бира, което пие много, много, много бира"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - 1 бр (около 1 кг)
  • лапад - 300 - 400 г
  • бира - 2 ч.ч.
  • олио - 130 мл
  • гъби - 400 г
  • зелен лук - 2 връзки
  • червен лук - 1 глава
  • мащерка
  • розмарин
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се измиват и се поставят в тенджера с 2 л. вода. Оставят се да врят поне 20 минути като бульонът е хубаво да се изчисти от пяната.

Листата от лапада се пускат за 1-2 минути във вряща вода, след което се почистват от жилките и се нарязват на тънко.

Лука и гъбите се нарязват на ситно и се запържват с половината олио в дълбока тава. През това време дреболиите се режат на дребно и се прехвърлят в тавата при зеленчуците.

Прибавя се и нарязаният лапад. Всичко се залива с 2 ч.ч. бира и 2 ч.ч. от бульона (много домакини предпочитат него да изхвърлят, а да използват вода или бульон от нещо друго).

Поръсвате с подправки и сол на вкус и покривате тавата с фолио. Пече се на слаб огън (160 градуса) във фурната, за около час и 50 минути.

След това махате фолиото и допичате още 15 минути, така че сосчето да поизври и дробеното леко да се запече. Поднася се със зелена салата и изстудено питие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: