Начин на приготвяне
Млякото се затопля. С половината от него се смесва маята и част от пресятото брашно и така се оставя да шупне.
Две от яйцата се разбиват с миксер, като постепенно се прибавят захарта и рома. В голяма купа се изсипва брашното и в средата се прави кладенче. На лимона му се настъргва кората.
В кладенчето се сипват всички продукти (разбитите яйца, солта, настърганата лимонова кора, ваниловата захар, другата половина от млякото и шупналата мая). Всичко се омесва добре. Прехвърля се върху набрашнен плод и се омесва меко тесто.
При месенето от време на време се прибавя към тестото около 100 г от предварително разтопеното масло. Меси се докато се поеме цялото масло от тестото. След това се оставя на топло да втаса докато увеличи два пъти обема си.
Когато тестото втаса достатъчно се разстила на плота, намазва се с ягодовото сладко и се навива на руло. Намазва се с останалите 20 г разтопено масло, разбитото последно яйце и се поръсва със захар.
Пече се на предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-40 мин. За да не загаря яйцето, може да се намаже отгоре и само с белтъка. Проверява се дали е готово с голям дървен шиш.