Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата с телена бъркалка, добавете прясното мляко и смесеното предварително кисело мляко със содата, разбъркайте добре.
Обелете ябълката и настържете на по едро ренде, прибавете олиото, захарта, ванилията и канелата, разбъркайте и добавете ги към сместа. Добавяйте поетапно брашно при непрекъснато бъркане до получаване на не много гъста каша (като боза).
Нагрейте тиган с незалепващо покритие, намажете с малко масло и сипете с помощта на малък черпак малко от сместа (на тънко), разклатете сместа да се разпредели равномерно по дъното на тигана и печете, след като се изпече добре, обърнете от другата страна.
Палачинките трябва да са тънки и добре изпечени, за да се изпече и ябълката в тестото.
Винаги приготвям палачинки на своите внуци, но след като опитаха тези възкликнаха „ммм бабооо, много вкусни”.
Нежни и ароматни, меки и сочни палачинки поръсени със смес от пудра захар и канела, удоволствие за небцето на малки и големи.
Коментари
Не бих ги повторила.