Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Ябълкови палачинки»Палачинки с настъргана ябълка

Палачинки с настъргана ябълка

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Палачинки с настъргана ябълка
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Нежни и ароматни, меки и сочни палачинки, удоволствие за небцето на малки и големи"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • ябълки - 1 бр. голяма
  • канела - 0. 5 ч.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • брашно - колкото поеме
  • масло - за мазане на тигана
  • за поръсване
  • пудра захар
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата с телена бъркалка, добавете прясното мляко и смесеното предварително кисело мляко със содата, разбъркайте добре.

Обелете ябълката и настържете на по едро ренде, прибавете олиото, захарта, ванилията и канелата, разбъркайте и добавете ги към сместа. Добавяйте поетапно брашно при непрекъснато бъркане до получаване на не много гъста каша (като боза).

Нагрейте тиган с незалепващо покритие, намажете с малко масло и сипете с помощта на малък черпак малко от сместа (на тънко), разклатете сместа да се разпредели равномерно по дъното на тигана и печете, след като се изпече добре, обърнете от другата страна.

Палачинките трябва да са тънки и добре изпечени, за да се изпече и ябълката в тестото.

Винаги приготвям палачинки на своите внуци, но след като опитаха тези възкликнаха „ммм бабооо, много вкусни”.

Нежни и ароматни, меки и сочни палачинки поръсени със смес от пудра захар и канела, удоволствие за небцето на малки и големи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#209572
Потребител#209572
Изключително гадни палачинки.
Не бих ги повторила.
17.12.2020 12:16