Начин на приготвяне
Сложете месото да се свари в 3 литра вода до готовност, трябва да се отделя от кокала. Ако имате тенджера под налягане, ползвайте нея.
Отцедете бульона и го отделете настрана.
Почистете картофите, лука и моркова. Нарежете ги на по едро.
Сложете зехтина в тенджера на котлона и сложете да запържите картофите и моркова.
Разбъркайте и гответе 5 мин, след което добавете лука. Пържете до златисто, сложете доматеното пюре, червен пипер и обелен нарязан домат на ситно.
Посолете и разбъркайте.
Запържете за кратко, след което сипете около литър и половина от бульона, който отделихте от варенето на месото, и сложете и кубче зеленчуков бульон.
Разбъркайте и сложете капака. Оставете да къкри на средна температура около 15-20 мин, като периодично разбърквате.
По желание обезкостете месото, може да го оставите и с кокалчетата.
Добавете месото към яхнията, сложете подправки на вкус и разбъркайте.
Оставете яхнията да поври още 5 мин и изключете.
Накрая поръсете с магданоз.
Коментари