Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Яхния»Ароматна яхния от агнешко месо и зелен лук

Ароматна яхния от агнешко месо и зелен лук

Ароматна яхния от агнешко месо и зелен лук1 / 2
09/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 гр.
  • зелен лук - 2 връзки
  • зехтин - 2 с.л
  • зеленчуков бульон - 2 бр.
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо и го задушаваме в малко вода докато стане полуготово, след което добавяме ситно нарязаните връзки зелен лук.

Овкусяваме ястието с двата зеленчукови бульона, черния и червения пипер и зехтинчето. Когато агнешкото и зеления лук са посварени, правим кашичка от брашното смесено с малко студена вода.

Тази каша я изсипваме във вече готовото ястие като дърпаме ястието от котлона и бъркаме непрекъснато да не се стане на бучки.

Връщаме отново на котлона докато заври, след което сваляме от огъня и поднасяме с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Страхотна рецепта.Всичко спазвам само без зехтина, ползвам олио и от булото което си пуска мазнина.
29.02.2016 23:45
1