Начин на приготвяне
Сваряваме агнешките дреболии в осолена вода.
През това време варим ориза басмати. Този тип ориз се вари в съотношение 1:3. Измиваме много добре и слагаме на котлона с водата и изчакваме докато кипне. Намаляваме температурата и похлупваме за 15 минути. Изключваме котлона и оставяме 5-10 минути да почине. Разбиваме с вилица.
В голяма тава нарязваме агнешките дробчета, изсипваме ориза и подправяме със соев сос и останалите подправки. Добавяме и предварително нарязаният и запържен в зехтин лук, както и малка част от бульона.
Пъхаме в предварително загрятата фурна и запичаме. Оризът е вече сварен, така че няма да отнеме повече от 15 минути.
Разстиламе агнешкото було по цялата тава, като заливка. Връщаме във фурната и печем докато хване коричка. Сервираме ястието топло.
Забележка: Оризът може да се свари и в бульона от дреболиите.
Коментари