Спаначен пай Слънце
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Спаначен пай Слънце

Спаначен пай Слънце

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k10k19
Спаначен пай Слънце1 / 4
18/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
"Пай като слънце - вкусно пролетно изкушение със спанак и нашите най-добри пожелания"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от продуктите за него, увийте го в стреч фолио и оставете настрани.

Пригответе си плънката, залейте спанака с вряла вода. Натрошете сиренето, добавете яйцето и изстискания предварително спанак, разбъркайте добре. Отделно настържете кашкавала на едро.

Разделете тестото на две равни части. Разточете топките поотделно върху хартия за печене (за по-лесно пренасяне) с точилка на кръгли листи с диаметър 30 см.

Поръсете единият лист с галета, в средата на листа поставете ¼ от плънката под формата на топка, а останалата плънка наредете в кръг и на разстояние от топчето. Поръсете само плънката с галета и настъргания кашкавал, поставете втория лист отгоре.

В средата, където е топчето плънка, поставете купа с отвора надолу върху него и леко притиснете, за да се получи вдлъбнатина, а краищата на пая притискате с вилица.

Нарежете краищата на пая на ленти с дебелина 2 см, достигащи до захлупената купа и леко усучете, плънката да е отгоре.

Отстранете купичката и намажете мястото под нея с разбитите жълтък и зехтин, поръсете със семена. Преместете пая с хартията в подходяща тава, печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: