Спаначен пай

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Спаначен пай1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
"В сезона на свежия спанак не пропускайте да изненадате приятно близките си с вкусен спаначен пай"

Необходими Продукти

  • спанак - 1/2 кг
  • киселец - 1 ч.ч. нарязан
  • праз - 1 стрък, неголям
  • яйца - 3 броя
  • сметана - 1 ч.ч. заквасена
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете спанака и киселеца. Задушете праза в мазнината и добавете накълцаните зеленолистни зеленчуци.

Долейте около 120 мл вода и задушете под полузатворен капак, докато течността се изпари. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Разбийте 3 яйцата с 1 белтък + сметаната, брашното и объркайте със сиренето и спанака с киселеца, предварително охладени.

Разстелете в подходяща форма за печене лист бутер тесто с форма като дъното на тавичката.

Отстрани по стените на тавата притиснете ленти бутер тесто, за да не изтече плънката.

Изсипете плънката, загладете я и отгоре подредете ленти ленти тесто, като леко ги притиснете.

Намажете ги с разбит жълтък и сложете спаначения пай да се пече в умерено загряна фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка: