Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от агнешка главичка с грах

Супа от агнешка главичка с грах

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"И ние можем да ви покажем една-две хитринки за приготвяне на най-вкусната агнешка чорба"

Необходими Продукти

  • агнешка главичка - 1 бр.
  • грах - 200 г (консерва)
  • вода - 1.5 л.
  • масло - 3 с.л.
  • лук - 1 връзка зелен
  • картофи - 2 бр.
  • джоджен - 5 стръка ситно нарязан
  • копър - 1/2 връзка, ситно нарязан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр., разбити
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката главичка се сварява във водата в тенджера под налягане до готовност. След като се свари се изважда да се охлади, почиства се от костите и месото се накъсва на парчета.

Отново се връща в тенджерата с бульона да ври и се подправя със сол и черен пипер на вкус, като не се захлупва с капак.

В тиган се задушава ситно нарязаният зелен лук в маслото, добавя се и червения пипер и се изсипва в тенджерата.

Картофите се нарязват на кубчета (като за мусака) и заедно с граха се изсипват в тенджерата при месото, докато омекнат хубаво.

Когато е готова агнешката супа, тя се подправя с нарязаните на ситно копър и джоджен и се прави застройка от киселото мляко, разбито с яйцата и малко от бульона.

Супата от агнешка главичка с грах се сервира топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: