Начин на приготвяне
Сварете агнешката глава (време около час на силен огън) само с вода, като я обезпенявате.
Като поизстине, я обезкостете (всичко се използва месото, очите, мозъка и езика, като се обелва докато е топъл) и по-големите парчета нарежете на по-дребни.
Сърцето и белия дроб, предварително сварени, нарежете на малки парчета.
Лукът и морковите нарежете на дребно. Задушете ги в олиото и малко вода до омекване. Добавете нарязаните меса и запържете за кратко. Овкусете със сол. Долейте при готовност 1-1.5 литра вода.
Оставете супата да ври около 40 минути. Добавете нарязания на дребно киселец и фидето и варете още 10 минути. Подправете с джоджена и магданоза.
Накрая направете застройката, като разбиете киселото мляко с яйцето и малко сол.
Добавете на тънка струйка с непрекъснато бъркане от бульона на супата в купичката, за да се уравновесят температурите.
Изсипете топлата застройка на тънка струйка в самата агнешка супа и отстранете от котлона.
Супата от агнешка главичка, сърце и бял дроб е готова.
Коментари