Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Супа от агнешка главичка

Супа от агнешка главичка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Супа от агнешка главичка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Ароматна супичка с агнешка главичка, която е чудесен избор дори и за закуска!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 или 2 агнешки главички
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • яйца - 1 - 2 броя
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - накълцан, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките главички се сваряват до готовност, след което се обезкостяват.

Накълцаният лук запържете в сгорещеното масло и прибавете брашното, след което разредете запръжката и я добавете към прецедения бульон и агнешкото месо. Сложете да се вари за около 10-тина минути и свалете от огъня. Застройте супата с разбитите яйца, кисело мляко и оцет. Поднесете супата от агнешка главичка с черен пипер и ситно накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
57
43
33
22
10
Дай твоята оценка: