Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Зелена супа с агнешка главичка

Зелена супа с агнешка главичка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Зелена супа с агнешка главичка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Взимате една агнешка главичка и всички свежи зелени дарове на пролетта и ... получавате разкошна Зелена супа с агнешка главичка"

Необходими Продукти

  • агнешка главичка - 1 бр.
  • спанак - 300 г
  • киселец - 100 г
  • коприва - 100 г
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешката главичка се сварява в подсолена вода и се обезкостява. Месото се свръща в бульона и се добавя измитите и нарязани спанак, киселец и коприва.

Приготвя се запръжка от нарязаният на ситно лук, брашното и червеният пипер. Запръжката се сипва в супата и след това се застройва с разбитото яйце.

Поръсва се със сол и черен пипер и се сервира гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: